Hlavní obsah

V Rusku se zřítil most s auty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vjazma
Aktualizováno

V ruské Smolenské oblasti se zřítil silniční most. V tu chvíli po něm jela dvě auta. Ministerstvo pro mimořádné situace informovalo o jedné mrtvé ženě a pěti zraněných. Most spadl přímo na železniční koleje.

V Rusku se zřítil most s autyVideo: MČS

 
Článek

Podle serveru Meduza se zřítil Paninský most spojující centrum města Vjazmy s průmyslovou zónou. Podle místních obyvatel po něm jelo v době pádu jedno osobní a jedno nákladní auto, píše Meduza. Podle prvotních informací zemřela žena z osobního auta, řidič kamionu je ve vážném stavu.

Paninský most byl podle serveru postaven v roce 1980, spojuje centrum Vjazmy s okresy Moskovskyj a Jubilejnyj a také s vesnicí Vjazma-Brjanskaja. „V roce 2018 úřady oznámily, že provedou generální opravu povrchu vozovky mostu. Na to bylo plánováno utratit asi devět milionů rublů,“ píše server.

Foto: Ruský vyšetřovací výbor Smolenské oblasti/TASS

Auto na zříceném Paninském mostě

Podle telegramového účtu Mash bylo při nehodě také poškozeno plynové potrubí. Podle státní agentury TASS je bez plynu 8800 lidí.

Kanál Mash s odkazem na web o státních zakázkách napsal, že po inspekci mostu v březnu loňského roku bylo na jeho opravu vyčleněno 1,5 milionu rublů. Dodavatelem první etapy zakázky je podle něj společnost Geomost, která je registrovaná v Kazani. „Firma musela před přípravou projektu posoudit stav mostu,“ poznamenal kanál.

Podle Ukrajinské pravdy hovoří některé telegramové kanály o tom, že jednou z možných příčin kolapsu mostu byl pohyb půdy. „Média píšou, že most měl být zkontrolován v březnu 2023, ale oprava nikdy nebyla provedena,“ uvedl web. Podle TASS je tragédie prověřována policií pro nedbalostní trestný čin.

Informační kanál Nexta podotkl, že zřícení mostu zablokovalo hlavní dopravní koridor mezi Ruskem a Běloruskem, protože trať vede z Moskvy do Minsku. Moskevské dráhy zatím informovaly o přerušení provozu na asi třicetikilometrovém úseku trati Vjazma-Semljovo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám