Hlavní obsah

Ruský sklad pohonných hmot zasáhly hned dva drony za sebou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Gubernátor ruské Kurské oblasti Roman Starovojt ve středu ráno uvedl, že útok bezpilotního dronu v Železnogorském okrese v Kurské oblasti způsobil požár skladu s palivy a mazivy. Starovojt to napsal v příspěvku na Telegramu, kde dále uvedl, že za útokem stojí Ukrajinci. Ruský gubernátor později uvedl, že na sklad zaútočil druhý ukrajinský dron.

Foto: Profimedia.cz

Požár skladu pohonných hmot v Kurské oblasti z poloviny února

Článek

„Dnes v důsledku útoku ukrajinského dronu v Železnogorském okrese vypukl požár ve skladu pohonných hmot a maziv. Hoří palivová nádrž,“ uvedl ve středu ráno na Telegramu Starovojt. „Nejsou zde žádné oběti. Na místo vyjely záchranné složky,“ dodal.

Starovojt později v příspěvku uvedl, že v oblasti hrozí nebezpečí výbuchů. „Pokud jste doma, ukryjte se v místnostech bez oken s pevnými stěnami: na chodbě, v koupelně. Pokud jste na ulici, jděte do nejbližší budovy, metra nebo na parkoviště,“ uvedl v dalším příspěvku Starovojt.

Gubernátor posléze oznámil, že sklad pohonných hmot zasáhl druhý ukrajinský dron. „Druhý ukrajinský dron zasáhl sklad pohonných hmot a maziv Železnogorském okrese,“ napsal na Telegramu s tím, že ani teď nedošlo k žádným obětem.

Rusko chce s Čínou na Měsíci vybudovat jadernou elektrárnu

Evropa

Ruský list Kommersant napsal, že v ruské Kurské oblasti je zaveden vysoký stupeň „teroristického nebezpečí“ a že ve stejném regionu byla v úterý ostřelována železniční stanice Gluškovo. Na nádraží vypukl požár, který byl „okamžitě uhašen“. Nikdo nebyl zraněn.

Sabotáž v Samaře

Prozatím neznámí pachatelé se pokusili na začátku týdne vyhodit do vzduchu železniční stanici v ruské Samaře, kde vlivem požáru došlo k zastavení dopravy.

Útok podle agentury Unian okomentovala ukrajinská vojenská rozvědka HUR, aniž by se k němu výslovně přihlásila. Podle ní se trať využívala k přepravě vojenských nákladů. Mimo jiné tudy proudila munice z ruského závodu AO Polimer v Čapajevsku. Podle rozvědky bude most delší dobu nepoužitelný.

Výbuch poškodil železniční most u ruské Samary

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám