Hlavní obsah

Výbuch poškodil železniční most u ruské Samary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámí pachatelé se pokusili vyhodit do vzduchu železniční most u ruské Samary. Exploze zničila podpěru mostu přes řeku Čapajevka, informuje web ruského listu Kommersant. Informace o obětech nejsou hlášeny. Doprava na trati se zastavila. Na místě zasahují ženisté a jednotky zvláštního určení Rosgvardiji. Most zůstal stát, je ale poškozený. Útok okomentovala ukrajinská vojenská rozvědka HUR, aniž by se k němu výslovně přihlásila. Podle ní se trať využívala k přepravě vojenských nákladů.

Foto: rbc.ru, repro v Kontaktě

Místo výbuchu

Článek

K výbuchu došlo na úseku Zvězda – Čapajevsk asi 40 kilometrů od Samary na jihozápadě Ruska. „Provoz na trati se zastavil z důvodu nezákonného zásahu cizích osob do fungování železniční dopravy,“ uvedl zástupce Kujbyševské dráhy.

„Podle předběžných informací jde o explozi podpěry železničního mostu,“ cituje RIA-Novosti představitele bezpečnostních složek.

V současné době nabírá zpoždění pět vlaků: tři z Moskvy a dva ze Syzraně. „Některé soupravy jsme odklonili přes Žigulevsk, ty budou mít zpoždění asi dvě hodiny. Ostatní stojí, situace se řeší,“ uvedlo tiskové oddělení Kujbyševské dráhy.

Podle telegramového účtu Baza došlo k útoku na most v pondělí brzy ráno. Nyní jej zkoumají ruské tajné služby.

Jak uvedla ukrajinská vojenská rozvědka HUR, most využívala k přepravě nákladů ruská armáda. Mimo jiné tudy proudila munice z ruského závodu AO Polimer v Čapajevsku. Podle rozvědky citované agenturou Unian bude most delší dobu nepoužitelný.

Ukrajinská rozvědka podle médií zorganizovala výbuch na trati z Ruska do Číny

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám