Hlavní obsah

V Polsku kdosi opět zničil část ukrajinských plodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polském Dorohusku poblíž ukrajinské hranice někdo znovu dva dny po sobě znehodnotil část zemědělské produkce z Ukrajiny převážené vlakem. Neznámí pachatelé v sobotu podle ukrajinských úřadů poškodili vagony převážející sójové boby. Předchozí den vandalové podle oznámení ukrajinského vicepremiéra Oleksandra Kubrakova otevřeli na stejné stanici tři vagony, z nichž se vysypala řepková semena, která mířila do Hamburku.

Foto: Grzegorz Celejewski/agencja Wybo, Reuters

Protest farmářů v Polsku. Putine, udělej pořádek s Ukrajinou a Bruselem a s našimi vládci, hlásá transparent

Článek

Podobný incident se podle polské tiskové agentury PAP stal také 11. února, kdy polští farmáři zastavili tři nákladní vozy přepravující ukrajinské obilí a vysypali ho na silnici.

Také v úterý polští zemědělci zablokovali železniční dopravu v obci Medyka, kde je hraniční přechod s Ukrajinou, a vysypali přitom z vagonů ukrajinské obilí.

I v pozadí posledních událostí jsou pravděpodobně protesty polských zemědělců proti levnému dovozu ukrajinských zemědělských produktů, uvedla agentura DPA.

Polští zemědělci na znamení nesouhlasu s dovozem levnější ukrajinské produkce blokují hraniční přechody s Ukrajinou. Hranice s Ukrajinou kromě toho už od listopadu s přestávkami blokují polští řidiči kamionů, kteří jsou rovněž nespokojeni s ukrajinskou konkurencí.

Podpora Putina je vlastizradou, varoval polský premiér Tusk

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám