Hlavní obsah

V pekle budeme ti nejlepší. Starším videem s Prigožinem si jeho stoupenci dodávají kuráž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože ruské úřady v neděli oficiálně na základě analýzy DNA potvrdily úmrtí Jevgenije Prigožina, stoupenci a obdivovatelé bývalého vůdce žoldnéřů skupiny Wagner si nepřestávají dodávat kuráže.

Foto: Concord Press Service

Zakladatel Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin

Článek

Na účtu Grey Zone sociální sítě Telegram, který patří Wagnerově skupině, se objevila některá starší videa s Prigožinem, která opět budí rozruch a přispívají k šíření konspiračních teorií.

Na jednom z nich se Prigožin a jeho pravá ruka Dmitrij Utkin baví na téma smrti. Utkin ze zákulisí říká, že „smrt není konec“ a že je to „jen začátek něčeho nového“. Prigožin na to s úsměvem ve tváři reaguje slovy: „Všichni přijdeme do pekla. Ale my tam budeme ti nejlepší.“

Pozoruhodné je, že sám zmíněný telegramový kanál ve zjevné narážce na tento videoklip potvrdil smrt vůdce žoldnéřů v troskách letadla podobnými slovy, tedy že Prigožin „bude i v pekle nejlepší“.

V dalším starším videu Prigožin říká, že Rusko je na pokraji zkázy, protože ministerstvo obrany vyhazuje schopné lidi, kteří mluví pravdu a odmítají nadřízeným „lízat zadky“.

„Dnes jsme dosáhli bodu varu,“ hřímá Prigožin v klipu s tím, že ruské vedení občanům lže. „Raději mě zabijte. Ale já nebudu lhát. Musím upřímně říci, že Rusko je na pokraji katastrofy. A pokud se dnes neseřídí šroubky, letadlo se ve vzduchu rozpadne,“ varoval tehdy Prigožin. Pikantní je, že Prigožinovi se osudným stal právě let letadlem. Šéf wagnerovců ve středu spolu s devíti cestujícími zahynul při pádu letadla v Tverské oblasti. Spekuluje se o tom, že bylo buď sestřeleno, nebo neslo na palubě bombu.

„Koktejly na Jamajce“

Během krátké doby se na internetu objevily stovky reakcí. Někteří uživatelé spekulovali, že Prigožin i Utkin jsou naživu. „Brzy vyskočí z tabatěrky a přinutí čerty mluvit,“ napsal jeden z nich.

Podle jiného by bylo skvělé, kdyby se Prigožin a generál Sergej Surovikin, odvolaný z funkce velitele ruského letectva, „vyvalovali na Jamajce, popíjeli koktejly a hulili jointy“.

Prigožin je mrtvý, potvrdil ruský vyšetřovací úřad

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám