Hlavní obsah

V okupované Makijivce povraždili osmičlennou rodinu včetně nemluvněte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Makijivka

V Makijivce v Rusy okupované části Doněcké oblasti byla v pondělí večer nalezena těla osmi lidí. Mezi mrtvými jsou i děti ve věku jednoho, sedmi a osmi let. Ze dvora domu, kde byla těla objevena, zmizel automobil značky Škoda.

Foto: Profimedia.cz

Ruský vojenský policista na Donbasu

Článek

Okupační úřady spustily rozsáhlou operaci s cílem dopadnout pachatele. Orgánům se podařilo dopadnout tři podezřelé, protože měly horké stopy. „Bezpečnostní síly zadržely tři podezřelé z vraždy osmičlenné rodiny v Makijivce,“ uvedlo ministerstvo vnitra samozvané Doněcké lidové republiky. Ti se přiznali a uvedli, že se činu dopustili ze zištných důvodů, aby získali auto a další cennosti.

Zadržení pocházejí z mikrorajonu Kalininskij a jde o recidivisty, kteří byli už dříve trestáni. Hrozí jim vysoké tresty včetně hrdelního.

Okupační úřady zkreslují informace

Podle poradce ukrajinského starosty okupovaného Mariupolu Petra Andrjušenka ale okupační úřady řadu faktů záměrně tajily a zkreslily. Neuvedly, že všechny oběti byly zastřelené ranami zblízka, ani to, že zavražděna byla romská rodina, což naznačuje, že motiv mohl být etnický.

Sám ale musel přiznat, že jeho tým nepotvrdil, že by se mnohonásobné loupežné vraždy dopustili vojáci, jak uváděly místní veřejné zdroje. Podle jeho týmu bylo pachateli několik Rusů, kteří ale nebyli ve vojenské uniformě. Další Rusové je měli krýt.

Andrjušenko současně zmínil, že v oblasti působí Wagnerova skupina, která rekrutovala kriminálníky ve věznicích.

Rusové dostali za úkol do konce roku ovládnout Doněckou oblast

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám