Hlavní obsah

Rusové dostali za úkol do konce roku ovládnout Doněckou oblast

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Rusové mají za úkol dobýt do konce roku celou Doněckou oblast, uvedla v přímém přenosu v televizi Suspilne náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová. Zmínila, že pokračují ruské útoky na Bachmut.

Foto: Profimedia.cz

Hanna Maljarová

Článek

„Dali si úkol do konce kalendářního roku dostat se na hranice Doněcké oblasti,“ uvedla Maljarová. Dodala, že město Bachmut, na které Rusové útočí a k němuž soustředili většinu svých sil i materiálu, je nyní „naší východní pevností“.

Podle ní u Bachmutu dosáhli Rusové nevýznamného postupu, ale pak „byl nepřítel vytlačen“. „Dnes (v pondělí) se nepřítel snaží obklíčit město, ale nedaří se mu to,“ doplnila náměstkyně.

Ruské operace za poslední den

V úterní svodce ukrajinského generálního štábu stojí: „Za posledních 24 hodin nepřítel podnikl dva raketové údery a 44krát pálil ze salvových raketometů. Ve stejné době jednotky ukrajinských obranných sil odrazily v katastrech obcí Novoselivske a Stělmachivka v Luhanské oblasti a Dilijivka, Krasnohorivka, Voďane, Vesele, Marjinka a Poběda v Doněcké oblasti útoky okupantů.“

Směrem na Bachmut mířil jediný útok na Voďane, 25 obcí v okolí Bachmutu a Avdijivky bylo ostřelováno.

Maljarová neuvedla, kdy měli Rusové rozhodnout o dobytí celé Doněcké oblasti. V současné době je takřka vyloučené, že by se jim to podařilo, drží jen polovinu území oblasti, jak uvedli v půlce prosince.

Polovina Doněcké oblasti je pod kontrolou Rusů, chlubí se Pušilin

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám