Hlavní obsah

V Nottinghamu vraždil Afričan s psychickými potížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nottingham

Muž zadržený pro podezření z ubodání tří lidí v centru britského Nottinghamu je 31letý přistěhovalec ze západní Afriky, který v minulosti trpěl psychickými problémy. Informují o tom s odkazem na vyšetřovatele ostrovní média. Motiv útoku stále není znám. Z terorismu zatím pravděpodobný pachatel obviněn nebyl.

Forenzní znalci ohledávají místo činu v NottinghamuVideo: AP

 
Článek

Po útoku nožem měl zadržený muž ukradenou dodávkou srazit trojici chodců, z nichž jeden je v kritickém stavu. Informovala o tom agentura AP.

Identitu obětí policie nezveřejnila, pozůstalí po dvou z nich ji ale sami sdělili médiím. Devatenáctiletý Barnaby Webber studoval na místní univerzitě a byl hráčem kriketového mužstva. Stejně stará Grace Kumarová hrála hokej a byla v anglické reprezentaci hráčů do 16 a později do 18 let.

Forenzní znalci ohledávají místo činu v NottinghamuVideo: AP

Děsivá scéna z centra města

V úterý dopoledne se v britských médiích objevila informace, že policie kvůli závažnému incidentu uzavřela několik ulic v centru Nottinghamu. Později policie uvedla, že brzy ráno našla v ulicích tři těla, pak informovala o útoku dodávkou na tři důchodce a nakonec o zadržení podezřelého.

Svědci, na které se odvolává agentura AP, popsali děsivou scénu v centru města asi 90 minut po prvním útoku, kdy dodávka najela do chodců na rohu ulice a poté ujela. Za ní se řítila policejní auta ve snaze vozidlo zastavit. Podle policie patřila dodávka muži, kterého předtím útočník smrtelně zranil nožem.

Vyšetřování úterních útoků stále probíhá a některé ulice v centru tohoto asi 350tisícového města ve střední Anglii proto zůstávají uzavřené.

Vraždy a útok autem v Nottinghamu. Centrum města je uzavřeno

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám