Hlavní obsah

V Německu zakázali gang tureckých motorkářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německo zakázalo motorkářský gang tureckých nacionalistů Osmanen Germania BC. Informovalo o tom v úterý německé ministerstvo vnitra. V souvislosti s tím byly v úterý podniknuty razie ve spolkových zemích Porýní-Falc, Bádensko-Württembersko, Bavorsko a Hesensko.

Foto: Profimedia.cz

Členové gangu Osmanen Germania v Německu

Článek

"Spolek představuje závažné ohrožení individuálních práv a veřejnosti," uvedlo ministerstvo. Vyhlášený zákaz se opírá o německý zákon o spolčování.

Účel a činnost Osmanen Germania odporují zákonům trestního práva, uvedlo ministerstvo. Zákon postihuje především všechny místní organizace gangu. V současnosti je takových skupin, nazývaných "chapter", na německém území 16. Gang má nejméně 300 členů.

Vazby na Erdogana

Německý ministr vnitra Horst Seehofer řekl, že stát a jednotlivé spolkové země bojují odhodlaně proti všem projevům organizovaného zločinu včetně takzvaných rockerských uskupení.

Německé úřady se mimo jiné domnívají, že skupina Osmanen Germania, která byla založena v roce 2015, má vazby na stranu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a že se v Německu podílela na zastrašování jeho odpůrců. Gang je rovněž podezřelý z obchodování s drogami a nucené prostituce.

Reklama

Výběr článků

Načítám