Hlavní obsah

V Německu se objevily další fotky vojáků s lidskými pozůstatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Německý deník Bild v sobotu přinesl další fotografie vojáků německého Bundeswehru s kosterními pozůstatky v Afghánistánu. S prvními snímky přišel deník už ve středu, další přinesla televize o den později.

Článek

Fotografie jsou z let 2003 a 2004. Na dříve zveřejněných fotkách pozují vojáci ve vulgárních scénách s lidskou lebkou. [celá zpráva]

Na těch nejnovějších je voják, který sedí v jámě u odhalené kostry a drží ji za lebku. Na dalším snímku má lebka nasazený vojenský baret. Na třetí fotografii vojáci z lidských kostí složili nápis CSR team. CSR je zkratka používaná pro území, na němž vojáci působí.

Vojáci, kteří snímky pořídili, se už přiznali. Řekli, že kosti pocházejí z místa, kolem kterého pravidelně chodili a postupně se s nimi začali fotit a pózovat u nich. Ministerstvo obrany už avizovalo, že propustí všechny, které na fotografiích identifikuje. Dva vojáci už jsou mimo službu.

Případ vyvolal pohoršení u politiků. Bundeswehr velmi přísně dbá na svou pověst. Mnozí světoví politici totiž soudí, že by se německá armáda po 2. světové válce neměla účastnit zahraničních misí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám