Hlavní obsah

V Moskvě vzplála třípatrová budova. Uvnitř mohou být lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný požár zachvátil ve čtvrtek administrativně výrobní budovu ve východní části Moskvy. Část střechy se propadla, plameny se už rozšířily na plochu 2500 metrů čtverečních, uvedla agentura TASS s tím, že v budově mohou být lidé.

Foto: Profimedia.cz

Ruští hasiči bojují s požárem, který postupně pohlcuje třípatrovou budovu ve východní části Moskvy.

Článek

Hořet začalo ve třetím patře v nábytkářské dílně, odkud se požár rychle rozšířil po celé budově.

Hasiči a záchranáři si podle webu lenta.ru povolali na pomoc speciální vrtulníky a hasicí letoun. Dopravu v okolí budovy řídí desítky policistů. Burakovova ulice, kde se nachází, byla uzavřena.

Strop mezi prvním a druhým podlažím se již na ploše tisíc metrů čtverečních propadl, uvedl web s odvoláním na operačního důstojníka hasičů. „Je to zlé, v budově mohou být lidé,“ dodal.

Ještě před požárem v Burakovově ulici hasiči zasahovali v jednom z moskevských provozů továrny na výrobu raket Avangard. Požár tam zasáhl jen malou plochu, něco kolem 50 metrů čtverečních, informoval web Lenta.ru. Avangard je součástí vzdušně-kosmických sil Ruské federace, připomněl.

V Rusku hořela ropná rafinérie

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám