Hlavní obsah

V Moskvě havaroval vládní vůz. Měl patřit patriarchovi Kirillovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V Moskvě v pondělí dopoledne havarovalo auto Aurus, které mělo být podle některých zdrojů přidělené patriarchovi Kirillovi. Podle Ukrajinské pravdy je na místě jeden zraněný. Na tom, zda ve voze cestovala sama hlava ruské pravoslavné církve, se však neshodují ani ruská média. Moskevský patriarchát zapojení Kirilla do nehody popřel.

Foto: Twitter/Ukrajinska pravda

Vládní auto Aurus, které mělo být přiděleno patriarchovi Kirillovi.

Článek

Agentura TASS uvedla, že v centru Moskvy došlo k havárii auta Aurus s vládními poznávacími značkami. Vozidlo se mělo srazit s volvem. Agentura dodala, že podle záchranářů si nehoda nevyžádala žádné oběti.

Podle jiných ruských zdrojů byla na místě jedna zraněná osoba. Uvedl to například server RBK s odkazem na telegramový účet Baza. Dotyčný člověk ale odmítl hospitalizaci.

RBK také uvedla, že vůz aurus byl přidělen právě patriarchovi Kirillovi. Zda však představitel pravoslavné církve a spojenec prezidenta Vladimira Putina ve voze seděl, server neuvedl.

Moskevský patriarchát později pro ruská státní média informaci o zapojení vozu Kirilla do nehody popřel. „V současné době se jeho vůz Aurus blíží ke katedrále Krista Spasitele,“ citovala patriarchát agentura Interfax.

První jméno na českém sankčním seznamu. Patriarcha Kirill

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám