Hlavní obsah

V Minsku zadrželi přes 260 lidí včetně padesáti novinářů

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk
Aktualizováno

V Minsku ve čtvrtek zadrželi přes 260 lidí. Asi padesát z nich byli novináři včetně zahraničních ze Západu i z Ruska. Část ze zadržených po sepsání protokolu propustili, uvedly servery tut.by a Vjasna, který zveřejnil i jména.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtvrteční demonstrace v MinskuVideo: Reuters

 
Článek

Podle ochránců práv bylo v hlavním městě Běloruska zadrženo 261 lidí a dalších pět v regionech. V Minsku zadrželi i padesátku novinářů, kteří se chystali sledovat protesty na náměstí Nezávislosti. Byli mezi nimi nejen reportéři agentur AP a Reuters, ale i ruského TASS.

Tisková služba běloruského ministerstva vnitra ale popřela, že by byli zadrženi. Podle ní byli pouze „dopraveni“ na minské oddělení Okťabrskoje „ke kontrole dokumentů potvrzujících, že svou činnost vykonávají v souladu se zákonem”.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Čtvrteční protest v Minsku

Čtyři novináři ale zůstávají zadržení, jde o dva novináře stanice Belsat, jednoho fotografa a operátora serveru Nastojaščejo vremja. V pátek musejí před soud kvůli porušení nařízení o konání neschválených masových shromáždění.

Jeden novinář pracující pro tut.by byl zadržen v Brestu, následně byl propuštěn.

Podle ochránců lidských práv bylo z 266 zadržených propuštěno ještě ve čtvrtek večer více než sto.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Pořádková policie na náměstí Nezávislosti v Minsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám