Hlavní obsah

V Londýně ubodali při novoročních oslavách čtyři muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na silvestra a Nový rok byli v Londýně při různých incidentech ubodáni čtyři mladí muži. Další pobodaný je v kritickém stavu. S odvoláním na tamní Metropolitní policii o tom informuje zpravodajský server BBC. Policisté prozatím zadrželi údajné pachatele jen jednoho činu.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tři muži byli zabiti 31. prosince, čtvrtý v ranních hodinách nového roku. Další mladík, napadený nožem rovněž 1. ledna, je ve vážném stavu v nemocnici.

Zatím došlo podle BBC k zatčení jen pětice mužů, kteří mají být zodpovědní za úmrtí jedné oběti ve věku 18 let. Tento incident se stal v na silvestra ve 12:30 SEČ na ulici Larmans Road v londýnském obvodě Enfield. Jak doplňuje list The Daily Telegraph, večer v nemocnici následkům zranění podlehl.

Při dalších dvou silvestrovských útocích byl smrtelně pobodán 20letý muž na Memorial Avenue v části West Ham a 17letý mladík na Norwood Road.

V prvních minutách nového roku byli nožem smrtelně zraněni i dva 20letí muži v Bartholomew Court na Old Street.

Starosta varoval pachatele

„Jsem vděčný Londýňanům i návštěvníkům hlavního města, kteří spolupracovali s policií, aby si většina lidí mohla silvestrovský večer užít v poklidu a bezpečí. Bohužel se zde vyskytly i malé skupiny, které se rozhodly dělat nepořádek a páchat násilné činy. Jejich jednání má tragické následky,“ uvedl dle BBC policejní náčelník Neil Jerome s tím, že šlo o naprosto nesmyslné násilí.

Londýnský starosta Sadiq Khan útoky odsoudil a vyjádřil soustrast rodinám čtyř zavražděných mladých mužů.

„Budeme neúnavně pracovat, aby se takové věci už nestávaly. Vyjádřím se zcela jasně – když na někoho vytáhnete nůž, dopadne na vás plná váha zákona. Budete chyceni a souzeni,” zdůraznil.

Po dalších pachatelích se nadále pátrá, vyšetřovatelé žádají veřejnost o případné informace. Celkem bylo v britském hlavním městě za poslední rok ubodáno 80 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám