Hlavní obsah

V letadle vybuchne bomba, hrozil steward na palubě britského boeingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská policie zadržela 22letého palubního stevarda aerolinií British Airways kvůli tomu, že v letadle vyhrožoval bombou. Matthew Davis podle páteční zprávy serveru Daily Mail při nedělním přeletu z Tokia do Londýna zanechal na toaletě vzkaz evokující pumový útok teroristické skupiny.

Článek

„Pokud nebudou splněny naše požadavky, vybuchne v 16 hodin na palubě bomba,“ napsal stevard na toaletě na dveře. Posádka vzkaz objevila, když byl Boeing 777 se 150 cestujícími ve výšce 10,5 kilometru nad zemí. Podle britského serveru vyvolal mezi členy palubního personálu zděšení a kapitán kontaktoval pozemní úřady.

Záležitost se ale záhy vyjasnila a boeing přistál bezpečně na londýnském letišti Heathrow. Davis byl okamžitě zatčen. Policie prohledala letadlo, ale žádnou výbušninu nenašla.

Mladý stevard byl obviněn ze šíření poplašné zprávy. Před soudem stane na konci měsíce. Motiv jeho jednání zůstává nejasný.

Reklama

Výběr článků

Načítám