Hlavní obsah

V Itálii pozatýkali 20 mafiánů, kteří ovládali město Portici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italští karabiníci v noci na středu zatkli 20 příslušníků mafiánského klanu Vollarů, který ovládal město Portici u Neapole. Ve stejné souvislosti byly vydány zatykače i na dalších dvanáct lidí, kteří jsou už ale ve vězení pro jiné zločiny.

Foto: , Novinky

Článek

Klan Vollarů vydíral v Portici každého, kdo vyvíjel nějakou obchodní činnost - od pouličních prodavačů, kteří mu musili platit 30 až 40 eur (zhruba 800 až 1100 korun) týdně, přes prodavačky květin na hřbitově, které platily 250 eur měsíčně, až po majitele velkých obchodů a lodí v přístavu, jejichž "taxy" šly do tisíců.

Tisková služba neapolských karabiníků agentuře AFP sdělila, že zatčení jsou obviňováni z mafiánského spolčení, vydírání a obchodu s drogami. Jsou mezi nimi také nynější šéf klanu Antonio Vollaro a čtyři jeho bratři. Jejich otec Luigi Vollaro, zakladatel a historický šéf klanu, je už ve vězení, kde si kvůli vraždám odpykává dvojí trest doživotí.

Při operaci pomáhali karabiníkům také vojáci. Těch vláda asi před rokem v zájmu posílení bezpečnosti rozmístila ve velkých městech a na jihu země asi 3000.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám