Hlavní obsah

Za napadení padesátníka 20 bodů. Na Slovensku řádí gangy mladistvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ulicích východoslovenského města Spišská Nová Ves útočí na lidi gangy mladistvých jen tak pro vlastní zábavu. Pak si navzájem přidělují body podle věku napadené oběti. Na vrcholu hierarchie gangu stojí ten, kdo získá nejvíc bodů, uvedla televize TA3.

Foto: Polícia SR

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Za napadení šedesátiletého člověka si útočník zapíše 10 bodů, za napadení padesátiletého 20 bodů a tak dále. Členy gangů jsou žáci místních základních a středních škol. „Pod rouškou tmy napadají lidi a často útočí zezadu,“ uvedla televize.

Před půl rokem zaútočil gang na syna manželů Frankových. Mladíka kopli do hlavy, ale podařilo se mu uprchnout tak, že přeskočil plot blízkého rodinného domu. Před měsícem však opět dostal na ulici pěstí do tváře a pak ho drželi za vlasy a kopali do tváře. „Přivolali jsme policii a šli jsme na urgent. Dodnes je práceneschopný, o psychických traumatech ani nemluvě,“ říká jeho matka Lívia Franková. Před několika dny napadl gang i chlapcova padesátiletého otce.

Státní policie a městští strážníci už mají seznam 28 členů těchto organizovaných skupin. „Víme zatím o dvou skupinách mladíků od osmé a deváté třídy až po střední školy. Mají novou formu zábavy. Ve večerních hodinách napadají nevinné lidi pohybující se v centru města i v tišších lokalitách,“ uvedl náčelník městských strážníků Ľubomír Chroust.

Bití, sexuální útoky, hlad, špína. Slovensko šokuje nelidskými podmínkami v polepšovnách

Evropa

„Vzhledem k aktuálnímu stavu vyšetřování není možné poskytnout další informace. Mohlo by to zmařit vyšetřování,“ řekla mluvčí košické policie Lenka Ivanová.

V roce 2022 řešila policie v západoslovenské obci Miloslavov útok 14- až 16letých dívek na jedenáctiletou dívku. Skupina dětí nalákala dívku do areálu bývalého zemědělského družstva, kde ji začaly mlátit do obličeje a kopat do břicha. „Ostatní si útok natáčely na mobil a záběry pak sdílely na sociální síti,“ uvedla televize Markíza. Dívku pak svlékly a nahou ji fotografovaly. Dívka začala zvracet krev, načež se skupina domluvila na verzi pro záchranáře a policisty, že ji našla už zmlácenou.

Vrah, který své oběti vyřízl srdce, chtěl skočit do Dunaje. Nedokázal to

Evropa

Reklama

Související témata:
Spišská nová ves

Výběr článků

Načítám