Hlavní obsah

V Chorvatsku napadly až dva metry sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhřeb

V noci na pondělí napadlo na některých místech Chorvatska i několik metrů sněhu, což v zemi způsobilo dopravní chaos. Zavřené zůstaly i některé dálnice. Do řady měst se například nemohla dostat nákladní auta.

Chorvatsko zasypal sníh.Video: Reuters

 
Článek

Kolem deváté hodiny ranní nebylo možné kamionem dojet z vnitrozemí do Dalmácie, Istrie či přímořské Rijeky. V některých úsecích byla uzavřena nejdelší chorvatská dálnice A1. Řidiči si stěžovali na mizernou sjízdnost silnic.

„Jsou v hrozném stavu. Zejména úsek dálnice mezi Karlovacem a Bosiljevem. Ostuda, nikde nevidím žádné pluhy,“ citoval Večernij list jednoho z řidičů.

Sněhovými závějemi se museli prodírat také obyvatelé města Delnice v Přímořsko-gorskokotarské župě nedaleko Rijeky. Podle místních nebylo překvapením, že nasněžilo, ale kolik sněhu napadlo. Místy se jednalo až o dva metry.

„Sotva se mi podařilo otevřít dveře od domu. Ale jinak sníh miluji,“ řekla agentuře Reuters obyvatelka Gordana Vukovičová.

Chorvatská meteorologická agentura vydala varování, že současné povětrnostní podmínky jsou v regionu, kde Delnice leží, nebezpečné.

Chorvatsko otevřelo most na Pelješac. Výrazně zkrátí cestu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám