Hlavní obsah

V centru Moskvy vypukl rozsáhlý požár, pět mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mohutný požár zasáhl v neděli skladiště v centru Moskvy. Hasiči nasadili kromě vrtulníků i požární vlak moskevských drah. Při požáru zahynulo pět lidí. Oheň se nakonec podle agentury TASS po několika hodinách podařilo dostat pod kontrolu.

Foto: Profimedia.cz

Požár v Moskvě

Článek

Podle deníku Gazeta byl vyhlášen druhý a později i třetí stupeň požárního poplachu. Příčiny požáru zatím nejsou známy.

Agentura RIA Novosti uvedla, že o život přišlo pět lidí.

Skladiště má rozlohu zhruba 2000-2500 metrů čtverečních, oheň se rozšířil na celou plochu. Podle svědků se z místa ozývaly výbuchy. Telegramový účet Baza informoval o propadu stropů.

RIA Novosti uvedla, že požár vypukl ve dvoupatrovém skladu u náměstí Komsomolskaja. V budově se podle agentury TASS nacházejí sklady nábytku, osvětlení a také květin.

Podle ministerstva pro mimořádné události hořel sklad v blízkosti tří nádraží, z nichž vyjíždějí vlaky do velkých ruských měst včetně Petrohradu, Kazaně a Vladivostoku.

Na hašení požáru se podílely tři vrtulníky a požární vlak se dvěma nádržemi o objemu 120 tisíc litrů vody a pěti tisíc litrů pěny. Na místě zasahovalo 20 jednotek hasičů. Z budovy bylo podle Gazety evakuováno sedm lidí.

Podle agentury TASS se požár po 18. hodině SEČ podařilo dostat pod kontrolu.

Telegramový účet Shot uvedl, že v budově hořelo už v roce 2019, tehdy požár zasáhl 700 metrů čtverečních plochy.

Krádež! křičí Moskva v obavě, že její zabavené rezervy půjdou na obnovu zničené Ukrajiny

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám