Hlavní obsah

V Británii kvůli útokům na lidi zakážou chov psího plemene American Bully XL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér Rishi Sunak v pátek oznámil, že jeho vláda chystá plošný zákaz chování psího plemene American Bully XL ve Spojeném království. Reaguje tak na úmrtí muže, kterého ve čtvrtek napadli dva psi. Útoky psů zmíněného plemene se v Británii množí.

Kamery zachytily útoky psů včetně American Bully v posledních dnech v Birminghamu.Video: AP

 
Článek

„Je jasné, že se nejedná o hrstku špatně vycvičených psů, ale o vzorec chování, který nemůže pokračovat,“ prohlásil podle britské stanice BBC premiér Sunak.

Psí plemeno American Bully XL ministerský předseda označil za „nebezpečí pro (celé) komunity, zejména pro děti“. Úplný zákaz jejich chovu by měla vláda vypracovat a implementovat do legislativy do konce letošního roku, uvádí dále web BBC.

XL je největší typ plemene American Bully. Takový pes může vážit více než 60 kilogramů a útok na člověka je takřka vždy život ohrožující.

A právě American Bully se na ostrovech podíleli na několika vážných útocích z poslední doby. Tento týden byl zatčen šedesátiletý muž, protože jeho dva psi v sobotu v Birminghamu napadli jedenáctiletou dívku. Dva muži, kteří jí šli na pomoc, byli také zraněni a potřebovali nemocniční ošetření.

Pes utekl z přepravní schránky a tři týdny se schovával na letišti

Koktejl

V pátek agentura AP zveřejnila záběry dalšího krvavého útoku psa, který ve středu potrhal desetiletého chlapce, jenž si hrál před svým domem ve Walsall v hrabství West Midlands.

Útok vyvolal debatu o tom, zda by toto plemeno mělo být zakázáno. Ministryně vnitra Suella Bravermanová jako první informovala, že v této věci přijímá naléhavé doporučení.

Majitelé psů a organizace na ochranu zvířat však namítají, že zákaz konkrétního plemene není řešením.

Toulavý pes z Arizony se po 12 letech znovu setkal se svou rodinou

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám