Hlavní obsah

Pes utekl z přepravní schránky a tři týdny se schovával na letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině srpna se malé fence Maie na letišti v Atlantě podařilo dostat z přepravní schránky a utéct. Pátrání po ní bylo rozsáhlé a trvalo tři týdny. Minulý pátek se konečně našla, byla sice unavená, ale v dobrém zdravotním stavu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Paula Camila Rodriguezová z Dominikánské republiky si fenku Maiu vzala v roce 2017, kdy ji našla v krabici na ulici. Letos 18. srpna obě cestovaly za přáteli do Kalifornie a v Atlantě měly pouze přestupovat. Imigrační úředníci ovšem zjistili, že Paula má špatný typ víza, a tak ji přes noc zadrželi na letišti s tím, že ráno odcestuje zpátky. Maia mezitím putovala do zařízení pro zvířata.

Druhý den však Paula čekala na Maiu marně. Ukázalo se totiž, že fenka, jež je křížencem čivavy, se při transportu mimo budovu letištního terminálu dokázala dostat z přepravky, utekla na volnou letištní plochu a ztratila se.

Paula se tak domů vrátila bez Maii a ihned na sociálních sítích rozjela kampaň za její nalezení. Činila se však i letecká společnost Delta, jež byla za útěk zodpovědná. Do hledání na nejrušnějším letišti na světě zapojila mnoho svých zaměstnanců i letištních pracovníků a někteří měli k dispozici i brýle pro noční vidění.

Delta také do Atlanty přivezla i Paulinu matku, aby s pátráním pomohla. Ta podle webu The Washington Post dokonce dovezla několik kusů Paulina oblečení, z nichž se měl po letišti rozvinout pro Maiu známý pach.

Paula Camila Rodriguezová s Maiou v době před odletem do Atlanty

Americká média neupřesňují, co nakonec vedlo k úspěchu, ale v pátek 9. září se Maia konečně našla. Pohybovala se v prostoru budov vyhrazených pro náklad a podle prvních zpráv byla viditelně unavená, ale v dobrém zdravotním stavu.

Maia tak dostala již o poznání bytelnější přepravku a v ní zamířila nejprve k veterináři, aby ji důkladně prohlédl. Společnost Delta pak začala okamžitě připravovat Maiin návrat k majitelce.

Toulavý pes z Arizony se po 12 letech znovu setkal se svou rodinou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám