Hlavní obsah

Toulavý pes z Arizony se po 12 letech znovu setkal se svou rodinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maricopa

Bílý psík Minion se v roce 2011 vydal z domu svých majitelů na průzkum okolí, ale domů už se nevrátil. Tam jej zavezli až minulý týden pracovníci z organizace pro péči o zvířata, kteří jej našli, jak se potuloval po ulicích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Terénní pracovnice úřadu pro dohled nad zvířaty v okrese Maricopa v Arizoně si minulý týden na ulici všimla staršího bílého psíka v ne zrovna skvělé kondici. Ve zprávě se uvádělo, že pejsek vypadal plaše a smutně a že vůbec nevrtěl ocasem.

Po jeho odchytu se ukázalo, že má mikročip, na němž je uloženo telefonní číslo. Úředníci na něj tedy zavolali, ale hovor nikdo nepřijal, a tak zanechali vzkaz.

O několik hodin později se ozval majitel, jenž uvedl, že pejsek se jmenuje Minion, je mu patnáct let a utekl již před dvanácti roky. Z domu tehdy odcházel opravář a nechal otevřená vrátka, čehož Minion okamžitě využil.

Když jej lidé z Maricopa County Animal Care & Control dovezli po tak dlouhé době domů, upozornili majitele, že Minion již zkrátka má svůj věk, a tak to není žádný rychlík. Ale když jej vypustili z převozní schránky, Minion se radostně rozběhl ke své rodině, a dokonce začal hned i vrtět ocáskem.

V domě pak zjistil, že tam nyní žijí dva jiní psi, ale to mu na radosti neubralo zhola nic. Ve shledání po tolika letech totiž jistě už nedoufal ani on, ani jeho majitelé.

Pes v Los Angeles si zašel na koncert kapely Metallica

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám