Hlavní obsah

V Bratislavě zachraňovali dítě zamčené v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislavští policisté museli v pondělí rozbít okno u osobního vozu, v němž zůstal zamčený dvouletý chlapec. V úterý o tom informovala slovenská policie na sociální síti. Vozidlo bylo zaparkované v bratislavské městské části Lamač.

Foto: Policie SR

Policisté rozbili okénko, aby zachránili dítě.

Článek

„Hlídka z obvodního oddělení v Dúbravce se bezodkladně přesunula na uvedenou adresu, kde už z dálky na ně mávala žena,“ oznámila slovenská policie na sociální síti.

Nebezpečné horko

Žena policistům vysvětlila, že dávala svého syna do dětské sedačky a pak zavřela zadní dveře. Když chtěla sama nastoupit, vozidlo se zamknulo a klíče zůstaly uvnitř vozu. Žena okamžitě kontaktovala policii.

„Protože teplota byla vysoká, život i zdraví dítěte ve vozidle začaly být v ohrožení, policisté po předchozím souhlasu matky rozbili okno na dveřích ze strany řidiče, aby střepy nezranily dítě. Následně otevřeli dveře a dítě z  vozidla vytáhli,“ konstatovala slovenská policie. Na místo se dostavili zdravotníci, kteří dítě prohlédli a konstatovali, že je v pořádku.

Dítě bylo v autě na slunci 40 minut, žena v Bratislavě si zabouchla klíče

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám