Hlavní obsah

V Birminghamu ubodali na ulici 14letého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská policie pátrá po sedmi lidech, kteří v pondělí večer ubodali v Birminghamu 14letého chlapce. Vyšetřovatelé pracují i s verzí, že se mohlo jednat o rasistický útok. Zavražděný hoch byl černoch a útočníci zřejmě běloši, uvedl deník Daily Mail. Smrt chlapce pouze potvrdila, že Birmingham patří mezi nejméně bezpečná místa v Británii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na ulici v britském Birminghamu ubodali 14letého školákaVideo: AP

 
Článek

„Zatím víme jen to, že násilný útok vzal za oběť další mladý život,“ řekl šéfinspektor Stu Mobberley.

Záchranáři přijeli v pondělí na místo činu přibližně v 19:35 místního času, zhruba pět minut po útoku našli 14letého ještě živého, ale byl v kritickém stavu. Život mu nakonec už zachránit nedokázali.

Dva teenageři v Anglii ukradli auto i se dvěma malými dětmi uvnitř

Koktejl

Labouristický poslanec za místní oblast Jack Dromey v reakci vyzval k opětovnému zaměření se na trestné činy, při nichž došlo k útoku nožem.

„Ztrácíme příliš mnoho životů a pachatele samozřejmě chceme pohnat ke spravedlnosti, ale také potřebujeme řešit základní příčiny tohoto násilí,“ uvedl.

Nejnebezpečnější město v Británii

V porovnání se zbytkem Británie byla kriminalita v Birminghamu v období března 2020 až dubna 2021 o 113 procent vyšší. Násilných činů bylo přes 83 tisíc, což je o 21 procent více než za stejné období o rok dříve.

Útočil náhodně a mířil na hlavu, popsal svědek útoky nožem v Birminghamu

Evropa

Birminghamská policie kvůli činnosti gangů povolala do služby více policistů a vytvořila dvě speciální jednotky pro boj s organizovaným zločinem a městskými pouličními gangy. „Nová struktura nám umožňuje dostat se gangům pod kůži a zabraňovat tomu, aby způsobily společnosti vážnější újmu,“ uvedla na začátku dubna inspektorka Dawn Burnsová.

Před třemi lety byl Birmingham v průzkumu zvolen za nejnebezpečnější místo pro žití v celé Británii. Až 42 procent místních obyvatel uvedlo, že se cítí v ohrožení i přes den. Místní policie ve snaze snížit kriminalitu a činnost gangů pravidelně pořádá workshopy ve školách. Právě na mladistvé gangy často cílí, když získávají další stoupence.

Reklama

Výběr článků

Načítám