Hlavní obsah

Útočil náhodně a mířil na hlavu, popsal svědek útoky nožem v Birminghamu

DPA, jz, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham
Aktualizováno

Policie zadržela 27letého muže, kterého podezírá, že v neděli útočil nožem v Birminghamu. Řádění útočníka má tragickou bilanci: jeden mrtvý a sedm zraněných, z nichž dva jsou v kritickém stavu, píše agentura DPA. Muž je podezřelý z vraždy a sedminásobného pokusu o vraždu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská policie prohledává dům podezřelého z útoků v BirminghamuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Útoky se odehrály v centru města na čtyřech místech během dvou hodin. Útočník si oběti pravděpodobně vybíral náhodně.

„Po sérii útoků nožem v Birminghamu jsme zatkli muže podezřelého z vraždy a ze sedmi pokusů o vraždu,“ uvedl zástupce policie. „Toto je zcela zásadní vývoj, ale naše vyšetřování pokračuje,“ dodal.

Foto: Newsflare, AP

Britská policie prohledává dům podezřelého z útoků v Birminghamu

FOTO: Newsflare, AP

Podle svědků událostí útočil muž náhodně a nečekaně. Měl přijít ke dvojici muže a ženy na ulici a bez varování zaútočit na hlavu oběti. „Ten muž mu nic neudělal, přišel k němu a bodl ho do hlavy, pak šel dál po silnici a zaútočil na další ženu,” citoval britský Daily Mail jednoho ze svědků události.

Ještě předtím měl podezřelý muž zaútočit na ženu, kterou měl několikrát bodnout do krku. „Po tom útoku z místa klidně odešel, vypadal, že ani nebyl rozrušený,” uvedl majitel nedalekého baru Savvas Sfrantziz.

„Křičela o pomoc, lidé si mysleli, že jde o přepadení, protože na sobě měla šperky. Já byl asi 20 metrů od toho útoku. Viděl jsem, jak ji několikrát bodl do krku,” dodal Sfrantziz.

V Birminghamu byla pobodána řada lidí. Buďte obezřetní, varuje policie

Evropa

Policie vyšetřuje případ jako vraždu, nepředpokládá, že šlo o teroristický útok nebo zločin gangů. Vyšetřovatelé vyzvali obyvatele Birminghamu k mimořádné opatrnosti a hledají další svědky události. Útoky noži jsou ve Velké Británii po celá léta velkým problémem.

Foto: Phil Noble, Reuters

V Birminghamu byla pobodána řada lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám