Hlavní obsah

Pachatelé přepadení berlínské banky utekli. Kolik ukradli, policie tají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

V Berlíně v městské části Neukölln na náměstí Hermannplatz byla přepadena pobočka banky, některé zdroje hovoří o tom, že k loupeži došlo během transportu peněz. Pachatelé použili zřejmě slzný plyn a všem se podařilo uprchnout. Policie tají, zda se jim podařilo utéct s lupem a jak vysokou částku ukradli. Během přepadení bylo 11 klientů banky zraněno, čtyři skončili v nemocnici, píše server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Přepadení se stalo na náměstí Hermannplatz u obchodního domu Karstadt.

Článek

Na místě zasahovalo velké množství policistů. Mluvčí policie odmítla sdělit podrobnosti k celé kauze. Média tvrdí, že byl přepaden vůz, který z bankovní pobočky v obchodním centru převážel peníze. Ani tuto informaci nechtěli zástupci policie potvrdit.

Musel jsem ji dodělat. Vrah od synagogy v Halle před soudem šokoval cynickým líčením střelby

Evropa

Obchodní dům prohledala speciální jednotka policistů, nebylo jasné, zda se pachatelé nevmísili mezi nakupující a v obchodním domě se neskryli. Radio Berlin-Brandenburg později uvedlo, že čtyři pachatelé ujeli v jednom voze. V podvečer policie přiznala, že jí zloději utekli. Vůz, s nímž prchli, měl mít falešnou poznávací značku.

Nikdo z nakupujících v obchodním domě si ničeho nevšiml a to samé vypověděli i lidé, kteří během přepadení byli v obchodech na druhén straně místa činu. „Bylo to překvapivě tiché,“ uvedl zaměstnanec kiosku. Že se něco děje, si všichni všimli až ve chvíli, kdy dorazila na místo policie.

Berlínští hasiči uvedli, že během útoku byl použit v obchodním domě Karstadt dráždivý plyn, zřejmě slzotvorný, a to ve značném množství. První informaci dostali kolem 13.30.

Náměstí Herrmannplatz bylo neprodyšně uzavřeno. Všechny vchody do obchodního domu hlídali po zuby ozbrojení policisté. Uzavřela se také přilehlá ulice Karl-Marx-Straße. Metro projíždělo v oblasti bez zastavení.

Reklama

Výběr článků

Načítám