Hlavní obsah

Útočník v Koloseu donutil turistku kleknout si a na krk jí dal nůž

Řím

Stovky vyděšených návštěvníků římského Kolosea přihlížely v pondělí odpoledne přepadení 26leté ženy. Útočník původem z Brazílie ji najednou popadl, přiložil jí na krk nůž a přinutil ji kleknout si. Při tom hlasitě vychvaloval Alláha. Mladé ženě se naštěstí nic vážného nestalo, protože zasáhla policie, informoval server britského listu The Daily Mail.

Foto: Právo

Aréna Kolosea

Článek

„Vypadalo to jako scéna z videa Islámského státu. Přinutil tu dívku kleknout si, jak to vidíte ve videích teroristů. Jediné, co chybělo, byla oranžová kombinéza,“ popsal situaci svědek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Útočník křičel většinou nesrozumitelné věty, mezi nimi však prohlašoval, že ho vyslal bůh, a chválil Alláha.

Chiara Friscová z města Vasto na pobřeží Jaderského moře přijela do Říma se známými. „Přijeli jsme, abychom oslavili sestřino studijní absolutorium. Měli jsme se s ní setkat večer, a tak jsme se rozhodli, že si mezitím zajdeme do Kolosea,“ uvedla v nemocnici, kde ji hospitalizovali kvůli utrpěnému šoku.

Útočník ji strhl ze zídky, na kterou se posadila po boku partnera a přátel. „Najednou jsem byla vtažena doprostřed davu. Pak jsem ucítila čepel nože. Bála jsem se nejhoršího. Tu zbraň jsem neviděla. Útok trval několik vteřin, ale hrozně jsem se bála,“ vylíčila Friscová.

Policisté se báli střílet

Na místo záhy přispěchali policisté, ale báli se střílet, aby nezranili lidi kolem nebo neublížili napadené ženě. Když však v jednu chvíli útočníkovi ruka s nožem trochu poklesla, policista ho nakopl do zad, muž ztratil rovnováhu, ženu pustili a pokusil se utéct. To se mu však nepovedlo.

Třiatřicetiletý Brazilec, který v Itálii nemá trvalou adresu, byl obviněn z pokusu o vraždu a kladení odporu při zatýkání. Jeho motiv není jasný.

Reklama

Výběr článků

Načítám