Hlavní obsah

Uprchlý vězeň v Maďarsku mířil pistolí na řidiče, ten se ubránil holýma rukama

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarská policie zveřejnila video z pátečního útěku vězně od budapešťského soudu. Na záběrech je i dramatická potyčka s řidičem, na kterého vězeň předtím mířil pistolí.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z útěku vězně v BudapeštiVideo: Maďarská policie

 
Článek

Károly Sz. (35) odzbrojil člena justiční stráže, na ulici zastavil auto a nutil řidiče, aby s ním odjel. Zatím z neznámých příčin pak z vozu vystoupil a začal utíkat po ulici.

Když už ho téměř dostihli policisté, zastavil projíždějící mercedes a s pistolí v ruce se snažil řidiče přinutit, aby ho odvezl. Řidič vystoupil a začal se s prchajícím vězněm prát, ačkoliv byl neozbrojený. Na záběrech je vidět, že policisté nemohli střílet, aby neohrozili řidiče.

Vězeň se pak pokusil z místa utéct, ale policisté ho zasáhli několika výstřely. „Byl převezen do nemocnice a jeho stav se postupně zlepšuje,“ napsal deník Blikk.

Drama začalo u soudu vzápětí po vynesení rozsudku. Policista se snažil vězni nasadit pouta, ale ten ho odzbrojil a z budovy ho vyvedl jako svého rukojmího. Tak se mu podařilo opustit budovu, i když měl na nohou pouta. Člena justiční stráže pustil, jakmile zastavil projíždějící vůz s 63letým řidičem.

Károly Sz. byl těsně před útěkem odsouzen za výtržnictví k 13 měsícům vězení nepodmíněně. „U soudu ke zranění osob nedošlo. Muž byl recidivista. V době soudního přelíčení si odpykával trest za jinou trestnou činnost,“ uvedl soud ve svém prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám