Hlavní obsah

Ukrajinský dron zasáhl v ruském Kursku budovu tajné služby FSB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ukrajinský dron v neděli ráno zasáhl budovu ruské tajné služby FSB v Kursku. Podle gubernátora Kurské oblasti Romana Starovojta „lehce poškodil střechu“. Informují o tom ruský list Kommersant a Ukrajinska pravda. Její zdroj z ukrajinské rozvědky tvrdí, že budova dostala přímý zásah. Další z ukrajinských dronů později zasáhl místní rafinérii.

Foto: Twitter

Záběr ze sociálních sítí, který má zachycovat dým po útoku v Kursku

Článek

„V Kursku ukrajinský bezpilotní letoun zaútočil na administrativní budovu v Centrálním okruhu. Střecha je lehce poškozená. Na místo zamířili pracovníci operačních složek,“ uvedl Starovojt na svém účtu na Telegramu.

Podle účtu „Ostorožno, novosti“ místní obyvatelé deset minut před desátou hodinou místního času – tedy asi půl hodiny předtím, než Starovojt zveřejnil svou zprávu – informovali „o sérii výbuchů, které zanechaly na nebi jasnou stopu“.

Trefa do černého. Ukrajinci vyřadili z boje několik ruských generálů

Válka na Ukrajině

Na jednom z videí je vidět dým, který stoupá nad budovou, napsal Kommersant, aniž by upřesnil, že jde o sídlo tajné služby.

Další z ukrajinských bezpilotníků podle agentury Unian zasáhl místní rafinérii.

Naposledy byla oblastní protivzdušná obrana aktivní v pátek. Úlomky sestřeleného dronu dopadly v Gluškovské oblasti.

Drony zničily vojenská letadla na letišti v ruském Kursku, tvrdí ukrajinská tajná služba

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám