Hlavní obsah

Drony zničily vojenská letadla na letišti v ruském Kursku, tvrdí ukrajinská tajná služba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské drony zaútočily v noci na neděli na vojenské letiště u ruského města Kursk, kde podle ukrajinské tajné služby SBU zničily čtyři bojová letadla Su-30, jednu stíhačku MiG-29, jeden radar a dva protitankové systémy Pancir. Kursk leží asi 150 kilometrů od hranic s Ukrajinou.

Foto: Governor Of Russia's Kursk Regio, Reuters

Dům v Kursku poškozený údajně ukrajinským dronem

Článek

Nejmenovaný zdroj SBU to sdělil listu RBK-Ukrajina s tím, že samotní Rusové zaregistrovali „nejméně 13 výbuchů“ a že úder se ukázal být jako „působivý“. Podobnou informaci zveřejnil list Ukrajinska pravda, podle nějž na Kursk útočilo celkem 16 dronů.

SBU k tomu podle obou deníků dodala, že „přesné následky zranění a počet mrtvých a zraněných budou známy v blízké budoucnosti“.

Ruská strana zatím žádný útok na letiště nepotvrdila. Ruská tisková agentura TASS jen citovala gubernátora Kurské oblasti Romana Starovojta, který informoval o nárazu dronu do vícepodlažního obytného domu na ulici Karla Marxe.

Budova se podle portálu Agenstvo nachází 300 metrů od dvou vojenských objektů.

„Na některých podlažích jsou rozbitá okna. Také několik oken v budově Inženýrské fakulty Kurské státní zemědělské univerzity na ulici Karla Marxe bylo poškozeno tlakovou vlnou,“ sdělil Starovojt na sociální síti Telegram s tím, že nikdo nebyl zraněn.

Informace z ukrajinské ani ruské strany není možné nezávisle ověřit. Kyjev se útokům na ruském území oficiálně nevyjadřuje.

Kyjev se stal terčem ruského raketového útoku, sám přitom na Rusko poslal drony

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám