Hlavní obsah

Ukrajinské síly přišly o další vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

V Charkovské oblasti na východě Ukrajiny se o víkendu zřítil vrtulník Mil Mi-8 nasazený do operace proti proruským separatistům. Tříčlenná posádka přišla o život, oznámilo ukrajinské ministerstvo vnitra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Charkově se zřítil ukrajinský vrtulník nasazený na boj s proruskými radikályVideo: Reuters

 
Článek

Vrtulník Mi-8 státní služby pro mimořádné situace s tříčlennou posádkou na palubě zmizel z radarů v okolí vesnice Vasiščevo v Charkovské oblasti,“ citovala agentura ITAR-TASS z vyjádření ministerstva. Stroj se ztratil v sobotu, jeho ohořelé trosky byly nalezeny na druhý den ráno v místním lese.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Příčina nehody se vyšetřuje, podle ministerstva jí mohlo být porušení regulí.

Ukrajinské síly na východní Ukrajině přišly o několik strojů včetně vojenského letounu Iljušin Il-76. Při jeho sestřelení v Luhansku přede dvěma týdny přišlo o život všech 49 lidí na palubě. [celá zpráva]

Křehké příměří

V oblasti platí od pátku příměří, které jednostranně vyhlásila vláda. Obě strany se ale obviňují z jeho porušování. Prezident Petro Porošenko uvedl, že vzbouřenci ho porušili více než dvacetkrát.

Podle šéfa ukrajinského Střediska pro vojenská a politická studia Dmytra Tymčuka provedli povstalci jen za uplynulých 24 hodin různé diverzní akce v šesti okresech Doněcké a Luhanské oblasti, uvedla ČTK. Separatisté podle agentury Ukrinform v noci na pondělí ostřelovali z minometů vládní jednotky u města Kreminna.

Boje na východě Ukrajiny mají podle agentury AFP více než 300 mrtvých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám