Hlavní obsah

Ukrajinská armáda zničila ruskou základnu v Melitopolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská armáda nočními útoky raketami dlouhého doletu zničila ruskou vojenskou základnu v okupovaném městě Melitopol na jihu země, oznámil to starosta Ivan Fedorov. Moskvou dosazený představitel Jevhen Balyckyj následně uvedl, že město zasáhly ukrajinské střely, ale že nikoho nezabily ani nezranily.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„Ve tři hodiny (02:00 SELČ) a v pět hodin (04:00 SELČ) zasáhlo více než 30 střel výhradně vojenskou základnu,“ uvedl ve videu na komunikační platformě Telegram Fedorov, který se v současné době nachází na území ovládaném Ukrajinou. Dodal, že úder základnu „vyřadil z provozu“. Ukrajinským obranným jednotkám se také v sobotu u Melitopolu podařilo vykolejit ruský obrněný vlak převážející munici, uvedl Fedorov.

Ruským Bělgorodem zahřměla série explozí, tři mrtví

Evropa

Útok potvrdil bez dalších podrobností agentuře RIA Novosti Vladimir Rogov, člen rady okupační vojensko-civilní administrativy Záporožské oblasti. Uvedl, že na Melitopol dopadlo v neděli ráno asi 16 až 18 ukrajinských raket. Podle šéfa proruské správy Balyckého útok poškodil několik obytných domů v blízkosti letiště.

Ukrajinská armáda se z Lysyčansku stáhla, tvrdí američtí analytici

Evropa

Noční útok na Melitopol byl proveden raketami dlouhého doletu, které Ukrajině dodala Severoatlantická aliance, prohlásil Alexej Selivanov, zástupce šéfa Záporožské oblasti.

Tvrzení jednotlivých stran válečného konfliktu obvykle nelze bezprostředně ověřit z nezávislých zdrojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám