Hlavní obsah

Ruským Bělgorodem zahřměla série explozí, tři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělgorod
Aktualizováno

Ruským Bělgorodem, jenž se nachází v blízkosti hranic s Ukrajinou, zahřměla série explozí. Zahynuli tři lidé, čtyři jsou zraněni. Poškozeno je 11 bytových domů a 39 soukromých domů, uvedl gubernátor Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov. Příčiny se vyšetřují, pravděpodobně zafungoval systém protivzdušné obrany, dodal šéf regionu.

Ostřelování v Belgorodské oblasti. Ilustrační foto

Článek

Podle předběžných informací jsou částečně zničené domy podél ulic Majakovského, Mičurina, Čumichova, Popova a Pavlova. Zdroj ze záchranné služby sdělil, že v některých domech jsou vyražena okna, píše agentura TASS, podle něhož se oheň podařilo uhasit.

Na sociálních sítích se objevily záběry, které údajně ukazují stopy práce protivzdušné obrany nad městem, poznamenala stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Videozáběry z Bělgorodu zveřejnil rovněž server Kommersant.

Ten poznamenal, že od začátku ruské „zvláštní vojenské operace“ na Ukrajině, jak Moskva nazývá invazi do sousední země, úřady z Bělgorodské oblasti několikrát hlásily exploze nebo ostřelování ze strany Ukrajiny.

Rusko už dříve například obvinilo Ukrajinu z útoku na sklad paliva v Bělgorodu a také z ostřelování několika vesnic, které se nachází u hranice. Ukrajinští představitelé zodpovědnost za tyto útoky odmítali, nebo je nechtěli komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám