Hlavní obsah

Ukrajinka se vydávala za vojáka na frontě. Z dívky na seznamce vymámila statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské studentce, která se na jedné z vysokých škol v Dnipru připravovala na budoucí povolání v bezpečnostních orgánech, hrozí místo hvězdné kariéry 12 let vězení. Mladá žena se rozhodla finančně si polepšit a začala se na internetové seznamce vydávat za vojáka na frontě. Z důvěřivé dívky, kterou na síti postupně poblouznila, vymámila přes osm set tisíc hřiven (483 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský voják bojující u Bachmutu na východě země.

Článek

O případu informuje ukrajinská agentura Unian. Podle ukrajinských vyšetřovatelů si podnikavá studentka nejprve založila na seznamce falešný profil na mužské jméno, fotografii existujícího pohledného hocha si přivlastnila na jedné ze sociálních sítí.

„Poté se na webu „seznámila“ s dívkou z Dnipra a začala jí jménem smyšleného mladíka posílat romantické zprávy. Poškozená, aniž by tušila, že jde o podvod, jí poskytla své telefonní číslo a začala si s podvodnicí aktivně dopisovat a také si občas volat. Svůdkyně vysvětlila neobvyklou tóninu hlasu tím, že v dětství absolvovala operaci hlasivek, a proto takto mluví,“ uvedli vyšetřovatelé.

Netrvalo dlouho, a oběť podvodu dostala zprávu, že její „milý“ byl odveden do armády a skončil na frontě, takže setkání v brzké době není možné. Bude jí ale posílat dárky přes svou neteř. Role neteře se ujala sama podvodnice stejně bravurně, jako úlohy svůdce. Často svou oběť navštěvovala a skutečně ji pravidelně obdarovávala.

„V jednu chvíli se „mladý voják“ dostal pod nepřátelskou palbu a utrpěl těžké zranění. Potřeboval peníze na operaci. Vzhledem k tomu, že jej dívka považovala už za svého „chlapce“, tak si napůjčovala od příbuzných a známých přes osm set tisíc hřiven a všechny peníze poslala na účet podvodnice,“ napsal Unian.

Jak došlo k vystřízlivění zamilované dívky, už agentura neuvádí. Falešnice skončila ve vazbě a čelí obvinění z podvodného jednání obzvláště velkého rozsahu. Hrozí jí dvanáct let za mřížemi a zabavení majetku.

Tři roky slibů podvodnice o společném životě stály muže z Hradce Králové 1,6 milionu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám