Hlavní obsah

Tři roky slibů podvodnice o společném životě stály muže z Hradce Králové 1,6 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Vidina společného života stačila 39letému muži z Hradce Králové k tomu, aby se převážně jen přes internet nechal tahat za nos o dva roky mladší ženou z Pardubic. Její komunikace byla protkána řadou žádostí o doslova existenční platby, kdy šlo jí či její dceři o zdraví i život. Trvalo tři roky, během kterých poslal ženě celkem 1,6 milionu korun, než prohlédl podvod.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Iva Kormošová. Jestli se muž s vysněnou ženou někdy v reálu setkal, policie neupřesnila, mluvčí ale uvedla, že spolu komunikovali převážně elektronicky.

Žena podle vyšetřovatelů přišla z mnoha smyšlenými legendami, jejichž pojítkem byla potřeba finanční pomoci, kterou měl obstarat poškozený.

A ten s vidinou společného života obstarával až tak, že si na její požadavky peníze půjčoval, protože mu vlastní úspory časem nestačily.

Muž ze Vsetínska okouzlil ženu. Po krátkém románku jí zbyl milionový dluh

Krimi

„Ženě uvěřil, že trpí rakovinou a pokud nepodstoupí operace, které jsou placené, tak umře. Dále jí půjčil peníze, aby se mohla, než zemře, podívat se svou dvouletou dcerou naposledy k moři, dále na speciální operaci dceřina kolene, která musela být prováděna jen v Rakousku,“ vyjmenovala mluvčí.

Nezůstalo ale jen u osudových plateb;  žena naoko dávala najevo, že vše bere jako půjčku, takže vyrukovala s příslibem, že prodá pozemek, z čehož vše uhradí. V tomto případě stačilo už jen vyřešit drobný háček, a to platby spojené s katastrální procedurou – poplatek na odhad a zaměření pozemku, zápisy do katastru a další.

„Podvedený muž nejenže poslal své naspořené finance, ale více než polovinu si půjčil,“ zmínila Kormošová s tím, že muž ženě poslal na účet celkem zhruba 1,6 milionu korun.

Co bylo pomyslným spínačem, díky kterému se poškozenému rozsvítilo v hlavě a uvědomil si, že se stal obětí podvodu, policie neupřesnila.

Podle kriminalistů žena od počátku jednala úmyslně a nikdy nepočítala s tím, že by kdy peníze vrátila. Navíc se podle Kormošové prokázalo, že finance používala výhradně jen pro vlastní potřebu.

Policisté vyšetřují případ jako podvod, za který dosud netrestané ženě hrozí až pětileté vězení.

Piráti jsou mi v patách. Seniorka poslala „námořníkovi z Itálie“ statisíce

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám