Hlavní obsah

UEFA odebere Petrohradu pořadatelství finále fotbalové Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nyon

Evropská fotbalová asociace UEFA odebere Petrohradu pořadatelství letošního finále Ligy mistrů. Jedná se o reakci na ruskou invazi na Ukrajinu, uvedla agentura AP s tím, že oficiálně UEFA tuto informaci potvrdí až v pátek dopoledne po mimořádném zasedání výkonného výboru.

Foto: Profimedia.cz

Finále letošní Ligy mistrů se mělo uskutečnit v ruském Petrohradu

Článek

„Vzhledem k vývoji situace mezi Ukrajinou a Ruskem svolal prezident UEFA mimořádné zasedání výkonného výboru, které se uskuteční v 10:00 SEČ v pátek za účelem vyhodnocení situace a přijetí všech nezbytných rozhodnutí,” uvedla UEFA na Twitteru.

Podle zdrojů agentury AP už je ale o přesunu pořadatelství rozhodnuto. Agentura se odkazuje na svůj zdroj obeznámený s jednáním, který si přál zůstat v anonymitě.

K odebrání pořadatelství Petrohradu vyzvala fotbalovou asociaci už v úterý britská vláda v čele s premiérem Borisem Johnsonem. Ten zdůraznil své obavy z toho, že Rusko využívá sport ke zlepšení svého postavení.

„UEFA situaci bedlivě sleduje a jakékoli rozhodnutí bude učiněno včas,” reagovala v úterý asociace.

Kolář: Jsme na prahu třetí světové války. Rusko musíme naprosto izolovat a Ukrajině pomoci

Domácí

Odmítavý postoj k ruské agresi vůči Ukrajině už učinilo několik sportovců. Byl mezi nimi například i ruský fotbalista Fjodor Smolov, který na Instagramu přidal krátký příspěvek s kompletně začerněnou obrazovkou a popiskem „ne válce”.

Německý pilot formule 1 Sebastian Vettel už se nechal slyšet, že pokud Mezinárodní automobilová federace FIA neodebere z letošního kalendáře závod v ruském Soči, pak se ho sám osobně nezúčastní. Podobně se vyjádřil i současný mistr světa, Nizozemec Max Verstappen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám