Hlavní obsah

Údajný terorista Mustafa Labsí na Slovensku azyl nedostal

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Údajný terorista Mustafa Labsí nedostal azyl na Slovensku. Rozhodl o tom Krajský soud v Bratislavě, který ve středu potvrdil rozhodnutí Migračního úřadu. Labsi je podezřelý, že v minulosti spolupracoval s teroristickou organizací al-Kajda.

Foto: Jan Koller, ČTK

Údajný terorista Mustafa Labsí

Článek

O vydání Labsího požádalo Alžírsko, kde byl odsouzen v nepřítomnosti. Soudili ho také ve Velké Británii a ve Francii, kde dostal pět let za přípravu teroristických útoků.

V roce 2006 přijel na Slovensko údajně za svou manželkou, slovenští policisté ho ale zadrželi a vrátili do Rakouska. V roce 2007 rozhodlo Rakousko, že se Labsí vrátí zpět na Slovensko. 

Bratislavský krajský soud v listopadu 2007 rozhodl o vydání Labsího do Alžírska. Loni se odvolal k Nejvyššímu soudu, který rozhodnutí potvrdil. V obavách, že v Alžírsku bude mučen, se Labsí obrátil k Ústavnímu soudu Slovenské republiky. Ten rozhodnutí o Labsiho vydání zrušil pro porušení jeho základních práv. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám