Hlavní obsah

U tuniského pobřeží se utopilo 23 migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tunis

Nejméně 23 migrantů utonulo při ztroskotání lodi ve Středozemním moři nedaleko Tuniska. Zachráněno bylo z plavidla, jež směřovalo z Libye do Itálie, dalších 70 lidí, informovala ve středu s odkazem na tuniský Červený půlměsíc agentura Reuters.

Foto: Antonio Parrinello , Reuters

Uprchlíci z Tuniska na lodi

Článek

„(Tuniské) námořnictvo zachránilo 70 migrantů, dalších 23 se z lodi, která z Libye vezla k Evropě 90 migrantů, utopilo,” uvedl zástupce Červeného půlměsíce Mongi Slim. Námořnictvo rovněž zachránilo dalších 39 lidí z jiného plavidla, jež se potopilo u tuniského přístavu Sfax.

Maročtí migranti berou útokem španělskou enklávu Melille

Evropa

Vzhledem k lepšímu se počasí se v poslední době výrazně zvýšil počet migrantů, kteří se pokoušejí přeplout Středozemní moře. V posledních týdnech tak u tuniského pobřeží rovněž vzrostl počet lidí, kteří utonuli. Při podobných neštěstích jich v oblasti zahynulo více než 120, uvedla agentura Reuters.

Do Ceuty se dostalo rekordních 6000 migrantů, Španělsko nasadilo armádu

Svět

Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) oznámil , že přes moře se letos do Evropy dostalo bezmála 23500 migrantů, nejvíce jich vyrazilo na cestu z Tuniska nebo Alžírska a vylodili se v Itálii a Španělsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám