Hlavní obsah

U táboráku zahynulo 12 ruských vojáků. Do ohně jim spadl náboj do granátometu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na cvičišti Kuzminskij v Rostovské oblasti, která sousedí s Ukrajinou, přišlo o život 12  ruských profesionálních vojáků. Podle serveru 161.ru jim do ohně, který si rozdělali o přestávce na oběd, spadl náboj do protitankového granátometu (RPG).

Foto: Profimedia.cz

Nácvik střelby z RPG-7 v podání ukrajinské armády. Ilustrační foto

Článek

Příslušníci námořní pěchoty si totiž zapálili táborák poblíž vyložené munice. Ta byla zjevně nedbale poskládaná, a tak se jeden z nábojů do RPG-7 skutálel do ohně a explodoval.

Podle 161.ru zemřelo na místě osm lidí, dalších osm bylo zraněno. Čtyři z nich později zemřeli v nemocnici. Všichni mrtví byli smluvními vojáky z Vladivostoku.

Ruští vojáci za úplatek nemusí jít do útoku, vyplývá ze svědectví

Evropa

Oficiální místa o explozi ze 3. listopadu až dosud neinformovala, uvedl portál Meduza. Nicméně podle jeho informací po výbuchu na cvičiště přijel velitel tichomořské flotily, admirál Viktor Liina, a nařídil incident vyšetřit.

RPG-7 je jako základní ruční protitanková zbraň ve výzbroji mnoha armád. První exempláře RPG se vyráběly v někdejším Sovětském svazu od roku 1961. První použití RPG-7 bylo zaznamenáno z šestidenní války v roce 1967. Americká armáda se s ní setkala později ve Vietnamu.

Šlápl na minu. Rusové přišli na Ukrajině o dalšího generála

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám