Hlavní obsah

Tureckým přístavem otřásla exploze obřího sila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výbuch obilného sila v tureckém přístavu Derince nedaleko Istanbulu si vyžádal nejméně dvanáct zraněných, uvedla turecká agentura Anadolu. Jeho přesná příčina zatím není jasná, úřady zmiňují „technický problém“.

Výbuch obilného sila v tureckém přístavu Derince zaznamenala bezpečnostní kameraVideo: Reuters

 
Článek

Výbuch, který byl slyšet po celém městě, vzedmul obrovská oblaka prachu a kouře. Tak popsal tureckému serveru anews explozi v přístavu Derince guvernér provincie Seddar Javruz. K události došlo kolem 14:40 hodin místního času.

Starosta města Derince Zeki Aygün upřesnil, že k explozi došlo uvnitř velkého zásobníku na obilí. Podle agentury Anadolu, na kterou se odkazuje stanice Al-Džazíra, je 12 zraněných, z toho tři vážně. O obětech na životech se úřady nezmiňují, nicméně pátrání v místě události pokračuje.

Počáteční šetření ukazuje, že k výbuchu došlo v důsledku stlačení pšeničného prachu během přepravy pšenice z lodi do sila. „Bylo nám řečeno, že je to technicky možné, ale vyšetřujeme všechny možné příčiny,“ řekl guvernér provincie Kocaeli, kde se přístav nachází, Seddar Yavuz.

Přístav Derince se nachází v hlubokém zálivu asi 70 kilometrů východně od Istanbulu. Žádné náznaky úmyslného jednání zatím neexistují.

V původní verzi článku jsme nepřesně uvedli, že do přístavu ráno připlula ukrajinská loď s obilím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám