Hlavní obsah

Turecký prezident rozmluvil sebevrahovi skok z mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan prý zachránil lidský život, když v pátek na mostu přes Bospor rozmluvil sebevražedný skok do hlubin muži, kterému rodinné problémy způsobily depresi. Oznámila to prezidentova kancelář.

Foto: Yasin Bulbul, ČTK/AP

Prezident Erdogan při rozhovoru se sebevrahem nevystoupil z auta, ani nepřerušil telefonát.

Článek

Prezidentova kolona najela na most v Istanbulu, který vede přes Bospor, když si tělesní strážci a poradci povšimli muže, který již byl za zábradlím a údajně se chystal skočit.

Prezidentovi muži jej přemluvili, že si šéf státu s ním přeje pohovořit, a přivedli jej k prezidentově opancéřované limuzíně.

Foto: Yasin Bulbul, ČTK/AP

V době, kdy Erdogan projížděl v koloně přes most, muž už stál za zábradlím.

Z pořízených záběrů - prezidenta zrovna provázel televizní štáb - je zřejmé, že Erdogan ani nevystoupil z auta, ani nepřerušil telefonický rozhovor, nicméně podle prezidentské kanceláře přislíbil muži pomoci vyřešit jeho problémy.

"Jako řečník schopný uchvátit davy prezident Erdogan využil své výmluvnosti (...)," poznamenala agentura AFP s tím, že prezident rozmlouval s potenciálním sebevrahem, identifikovaným jako Vezir Ç., staženým okénkem, a dosáhl toho, čeho se kolemjdoucí a policisté marně snažili půldruhé hodiny - muži jeho úmysl rozmluvil a ten mu vděčně políbil ruku.

Foto: Yasin Bulbul, ČTK/AP

Prezidentova ochranka odvádí muže, který chtěl zřejmě spáchat sebevraždu skokem z mostu přes Bosporský průliv.

Zpráva vyvolala na sociálních sítích rozličné reakce. "Koná tak, jak má vůdce lidu," okomentoval počin jeden z prezidentových obdivovatelů. "Když se mu povedlo rozmluvit sebevraždu, možná se nám povede rozmluvit mu jeho brutální politiku proti Kurdům," ironicky poznamenala jiná uživatelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám