Hlavní obsah

Trump volal Orbánovi, aby ho povzbudil v jeho protiimigračních opatřeních

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Americký prezident Donald Trump v telefonickém rozhovoru povzbudil maďarského premiéra Viktora Orbána, aby nadále silně hlídal jižní hranice Maďarska. Agenturu MTI o tom v sobotu informoval ministr zahraničních věcí Péter Szijjártó. Orbán měl Trumpovi odpovědět, že Maďarsko bude pokračovat v dosavadní migrační politice a své hranice určitě ochrání.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Americký prezident Donald Trump volal maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi.

Článek

„Oba politici se shodli v tom, že stát, který nedokáže ochránit své vlastní hranice, přestává být státem. Premiér Orbán potvrdil, že Maďarsko bude pokračovat v dosavadní migrační politice a své hranice ochrání,“ řekl šéf maďarské diplomacie.

Budapešť postupuje v otázce migrace velmi razantně a v roce 2015 postavila na hranicích se Srbskem plot.

Do Budapešti míří nový velvyslanec

Hlavním tématem rozhovoru obou státníků byl nástup nového amerického velvyslance na ambasádu Spojených států v Budapešti. Maďarský ministr zahraničí agentuře MTI řekl, že Trump potvrdil Orbánovi, že nový velvyslanec David Cornstein přicestuje do Budapešti příští týden.

„Americký prezident ujistil premiéra Orbána, že Cornstein je vynikající člověk a jeho příjezd umožní další zlepšení vzájemných vztahů,“ řekl Szijjártó.

Reklama

Výběr článků

Načítám