Hlavní obsah

Tři mrtví po střelbě na srbsko-maďarské hranici. Spor převaděčů stál migranty život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U srbské obce Horgoš blízko hranic s Maďarskem se v pátek strhla střelba, která si vyžádala tři mrtvé a jednoho vážně zraněného. Podle srbských médií se dostala do konfliktu irácká a afghánská skupina převaděčů. Obětí střelby byli migranti.

Foto: Profimedia.cz

Srbsko-maďarský přechod Horgoš-Röszke. Ilustrační foto

Článek

Podle srbské televize RTS se střelba odehrála mimo zástavbu, u opuštěné zemědělské usedlosti. „Policie okolí uzavřela,“ uvedla televize. Maďarská televize M1 podle webu 24.hu citovala obyvatele obce, který potvrdil, že střelba trvala několik hodin.

Starosta obce Róbert Sors maďarskému deníku Blikk řekl, že střelba začala ve tři hodiny ráno. „Výstřely bylo slyšet z lesa vzdáleného od obce dva až tři kilometry. Byly to dávky, padlo přes sto výstřelů,“ řekl Sors. „Rodiče mají strach poslat dnes děti do školy,“ dodal starosta obce.

V obci Horgoš se shromažďují migranti, kteří se snaží dostat do schengenského prostoru. Brání jim v tom dvojí plot, který postavilo Maďarsko v roce 2015. Na maďarské straně hlídají u plotu policisté i vojáci.

V Maďarsku havarovalo auto s migranty, nejméně sedm mrtvých

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám