Hlavní obsah

Terorista z Paříže natočil mezi útoky video

Paříž
Aktualizováno

Na internetu se v sobotu objevilo video s teroristou, který zabil policistku a čtyři lidi v obchodě v Paříži. Amedy Coulibaly na něm přiznává, že finančně pomohl bratrům Kouachiovým, kteří ve středu vyvraždili redakci magazínu Charlie Hebdo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Část videa, které natočil Amedy Coulibaly mezi útoky. Srozumitelné části s titulky Video: Reuters

 
Článek

Video nazvané Voják chalífátu bylo záhy ze serveru YouTube staženo. Snímek uvádí Coulibalyho jako Aboüa Bassira AbdAllaha al-Ifriqipa a byl pečlivě dopředu připraven. Terorista se na něm objevuje v několika střizích pořízených zjevně s časovým odstupem, protože je opakovaně jinak oděn.

Video ukazuje Coulibalyho, jak cvičí, anebo jak drží pušku. V jednom střihu má na sobě vojenskou vestu a hovoří v minulém čase. Tyto záběry byly pořízeny až po čtvrteční vraždě policistky a před pátečním útokem v prodejně s košer potravinami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Video, které natočil Amedy Coulibaly mezi útokyVideo: Reuters

Na vraždy v Charlie Hebdo přispěl penězi

Na dotaz, jestli má něco společného s teroristy, kteří vraždili v redakci Charlie Hebdo, Coulibaly uvedl: „Naše bratrská skupina byla rozdělena vedví. Trochu jsem venku šel proti policii.“ Na adresu jednoho z teroristů z redakce satirického týdeníku pak Coulibaly dodal: „Pomohl jsem mu tak, že jsem mu dal pár tisíc eur, aby mohl svůj záměr dokončit“.

Kromě jiného také ve videu zazní, že členové radikální buňky synchronizovali své kroky, aby někdo při samostatné akci zbytečně neupoutal pozornost na všechny.

Text doprovázející snímek uvádí, že Coulibaly zabil policistku a pět Židů, ačkoliv ve skutečnosti byly oběti v prodejně čtyři. Kromě toho hlásá, že tento extremista hlásící se k Islámskému státu, instaloval u nějakého auta v Paříži bombu. Francouzská policie dosud o žádné náloži neinformovala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám