Hlavní obsah

Steven Seagal se stal členem Kremlu loajální strany Spravedlivé Rusko

– Moskva

Americký herec a už několik let i ruský občan Steven Seagal (69) vstoupil do opoziční, ale přitom prokremelské strany Spravedlivé Rusko. S odvoláním na hercovu mluvčí o tom informoval moskevský deník RBK.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Steven Seagal při cestě na autogramiádu na festivalu Rock for people v Hradci Králové v roce 2014

Článek

Spravedlivé Rusko je součástí opozice ve Státní dumě, tato levicová strana je ale považována za loajální stávajícímu systému stejně jako komunisté nebo ultranacionalisté. Hrdina akčních filmů jako Nico nebo Těžko ho zabít byl podle mluvčí už předtím členem strany Za pravdu spisovatele Sachara Prilepina. Tato strana se nedávno spojila se Spravedlivým Ruskem a jedním dalším politickým subjektem. V září se chce zúčastnit parlamentních voleb.

Seagal hned po vstupu do strany navrhl tvrdý postup vůči firmám, které poškozují životní prostředí. „Pokud nebudeme schopni lidi zatýkat, když je budeme jenom pokutovat, budou pravděpodobně vydělávat více peněz výrobou věcí, které špiní životní prostředí,” řekl Seagal na uvítací stranické ceremonii. Před fotografy pózoval s Prilepinem, který se v minulosti přidal k separatistickým bojovníkům na východě Ukrajiny a přiznal se, že velí bojové jednotce v konfliktu, který si za sedm let vyžádal na 14 000 životů.

Steven Seagal se stal Rusem

Koktejl

Ruský prezident Vladimir Putin, který patří k hercovým fanouškům, Seagalovi v roce 2016 udělil ruské státní občanství. Herec si ale ponechal i to americké. Seagal se nikdy netajil vřelým vztahem k Rusku a obdivem k Putinovi, který je stejně jako on vyznavačem bojových umění. Rodák z Michiganu se také hlásí k ruským předkům.

Herec Steven Seagal se stal zvláštním vyslancem Ruska pro vztahy s USA

Zahraniční

Rovněž v roce 2016 získal i srbské občanství. Jako zástupce Ruska Seagal tento měsíc navštívil Venezuelu a daroval tamnímu prezidentovi Nicolási Madurovi samurajský meč.

Steven Seagal má zakázaný vstup na Ukrajinu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám