Hlavní obsah

Španělského krále přistihli s krásnou blondýnou

Novinky, rei
Madrid

Ve Španělsku padlo tabu na téma soukromý život panovnické rodiny. Stalo se tak poté, co se král Juan Carlos minulý měsíc zranil v Botswaně na lovu slonů. Výlet tak vešel ve známost a pobouřil nejen ochránce zvířat, které jinak monarcha podporuje, ale i daňové poplatníky. Nyní hned několik bulvárních listů tvrdí, že krále v Africe neoficiálně doprovázela sličná společnice, o 28 let mladší aristokratka, princezna Corrina zu Sayn Wittgenstein.

Foto: Parahoreca.com

Španělský král Juan Carlos s princeznou Corrinou zu Sayn Wittgenstein

Článek

Španělská média se pozastavovala nad tím, že Juan Carlos s královnou Sofií tento týden veřejně neslavili 50. výročí své svatby. Exmanžel princezny Corriny mezitím potvrdil, že po zveřejnění jejího jména v tisku opustila Španělsko a skrývá se. Už také údajně instruovala právníky, aby hned několik evropských deníků zažalovali.

Aféra ale bude mít pokračování, článek o princezně chystá pro červnové vydání magazín Vanity Fair, portrét pohledné blondýny bude zdobit i titulní stranu.

„Řekla mi, že král je její přítel a úžasný muž, jehož obdivuje. Nic víc, protože jestli je pro ni něco typické, pak je to diskrétnost a loajalita,“ řekl k záležitosti Corrinin první manžel, americký magnát podnikající v lodní dopravě Philip J. Adkin.

Princeznu prozradila výprava na slony

Šestačtyřicetiletá princezna, jež se narodila v Německu a titul získala díky svému druhému muži, ovšem měla krále doprovázet při cestách už v minulosti, což by možná bulvár ignoroval do té doby, než se Juan Carlos v Botswaně zranil při lovu slonů a musel být soukromým letadlem transportován narychlo do Madridu na operační sál. Zprávy o události tak pronikly k široké veřejnosti a v době tíživé ekonomické situace vyvolaly mezi Španěly pobouření. Lid dokonce veřejně vyzýval krále k abdikaci.

Juan Carlos se údajně s princeznou Corinnou poprvé potkal před osmi lety na safari v Mozambiku. Následovalo několik dalších loveckých výprav i cesta do Saúdské Arábie, kde byl pár vyfotografován na slavnostním červeném koberci.

Královský palác tyto záležitosti vůbec nekomentoval, zdroje z okolí panovnické rodiny nicméně tvrdí, že princezna je buď králova finanční poradkyně, anebo žena organizující královy výjezdy za hranice.

Reklama

Související články

Španělsko se propadlo do recese

Španělská ekonomika je v recesi, uvedl v pondělí španělský Národní statistický institut (INE). Propadla se dva kvartály po sobě.

Výběr článků

Načítám