Hlavní obsah

Španěl, který spolu se psem pojídal vlastní matku, dostal 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Patnáct let vězení uložil španělský soud osmadvacetiletému Albertu Sánchezovi Gómezovi, kterému obžaloba prokázala, že před dvěma roky zavraždil, rozřezal a částečně snědl vlastní matku. Ve středu o tom informovala stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Alberto Sánchez Gómez

Článek

Pozůstatky těla zavražděné 66leté ženy našli policisté v plastových pytlích v jejím bytě na východě španělské metropole v únoru roku 2019. Přivolal je známý zavražděné, protože měl o ženu obavy.

Když policisté přišli Mariu Soledadu Gomezovou zkontrolovat, odpověděl jim údajně její syn: „Ano, moje matka tu je. Se psem ji kousek po kousku jíme“.

Španěl zavraždil svou matku, tělo rozřezal a se svým psem ho postupně pojídal

Evropa

Výjev, který se strážcům zákona na místě činu následně naskytl, by si nezadal se scénou z hororu. Části těla zavražděné ženy se v různém stádiu rozkladu povalovaly po domácnosti. Některé jen tak zabalené v plastových pytlích, jiné byly tepelně upravené, další zase zčásti snědené. Kosti měl mladý muž ukrýt do šuplíků.

Foto: Profimedia.cz

Alberto Sánchez Gómez a jeho pes

Na psychózu soud neskočil

Alberto Sánchez Gómez tvrdil, že si na vraždu nepamatuje. Hájil se užíváním omamných látek a psychotickým stavem, který se u něj údajně rozvinul. Soudce to ale neobměkčilo. Uložili mu 15 let vězení za vraždu a navrch pět měsíců za znetvoření těla. Kromě toho musí vyplatit bratrovi odškodnění ve výši 60 tisíc eur. To odpovídá více než 1,5 milionu korun.

Podle informací serveru New York Post se měl Alberto Sánchez Gómez živit jako číšník, v době zatčení byl ale bez práce. V minulosti užíval drogy a trpí navíc poruchou osobnosti. Podle stanice BBC vypověděl, že si na vraždu ani konzumaci matčina těla nepamatuje. Vyšetřovatelům se ale dříve přiznal, že pozůstatky konzumoval a dával je navíc i psovi. U soudu pak doznal, že matku zavraždil při hádce.

Podle informací španělských médií se ale muž, kterému bylo v době vraždy šestadvacet let, násilí na matce dopouštěl opakovaně a měl soudem zakázáno přibližovat se k ní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám