Hlavní obsah

Španěl zavraždil svou matku, tělo rozřezal a se svým psem ho postupně pojídal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Před španělským soudem stanul muž viněný z vraždy a konzumace pozůstatků své matky. Alberto Sánchez Gómez byl zatčen v únoru 2019 poté, co policie v domě na východě Madridu odhalila znetvořené tělo jeho 66leté matky. Goméz trpící duševní poruchou se k vraždě i ke konzumaci ostatků přiznal. Dohnaly ho k ní prý hlasy, jež slyší, uvedl deník El Mundo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Výjev, který se policistům na místě činu naskytl, by si nezadal se scénou z hororu. Části těla zavražděné ženy se v různém stádiu rozkladu povalovaly po domácnosti. Některé jen tak zabalené v plastových pytlích, jiné byly tepelně upravené, další zase zčásti snědené. Kosti měl mladý muž ukrýt do šuplíků.

Když policisté přišli na základě podnětu známých Mariu Soledadu Gomezovou zkontrolovat, odpověděl jim údajně její syn: „Ano, moje matka tu je. Se psem ji kousek po kousku jíme“.

Podle informací serveru New York Post se měl Alberto Sánchez Gómez živit jako číšník, v době zatčení byl ale bez práce. V minulosti užíval drogy a trpí navíc poruchou osobnosti. Podle stanice BBC vypověděl, že si na vraždu ani konzumaci matčina těla nepamatuje. Vyšetřovatelům se ale dříve přiznal, že pozůstatky konzumoval a dával je navíc i psovi.

Úlevu hledal v drogách

Podle informací španělských médií se ale muž, kterému bylo v době vraždy šestadvacet let, násilí na matce dopouštěl opakovaně a měl soudem zakázáno přibližovat se k ní. Nyní mu hrozí patnáct let vězení, případně pobyt v psychiatrické léčebně. Do vynesení rozsudku každopádně zůstane za mřížemi, odkud napsal doznání a omluvu.

„Nemohu přestat myslet na to, co se stalo. Jsem dlouhodobě psychicky nemocný a úlevu jsem hledal v drogách. Slýchávám hlasy a mám halucinace. To vedlo k nejhorším věcem, jaké se mi v životě staly,“ cituje s prohlášení Alberta Sáncheze Gómeze deník The Sun.

Reklama

Výběr článků

Načítám