Hlavní obsah

Putin označil úmrtí Alžběty II. za nenahraditelnou ztrátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin vyjádřil soustrast britskému králi Charlesovi III. s úmrtím královny Alžběty II., která ve čtvrtek zemřela ve věku 96 let, oznámily tiskové agentury s odvoláním na Kreml.

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Putin podle agentury TASS ocenil autoritu, jaké se královna těšila na mezinárodní scéně, a připomněl lásku a úctu jejích poddaných. Novému panovníkovi popřál odvahu tváří tvář této nenahraditelné ztrátě.

S královniným jménem jsou podle Putina neoddělitelně spjaty nejdůležitější události moderních dějin Spojeného království.

„V průběhu mnoha desetiletí se Alžběta II. právem těšila lásce a úctě poddaných a také autoritě na mezinárodní scéně,“ uvedl ruský prezident.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Buckinghamském paláci vyvěsili oznámení o úmrtí panovnice Alžběty II.Video: Reuters

Charlesovi III. popřál „odvahu a odolnost tváří tvář této těžké, nenahraditelné ztrátě“.

Soustrast a podporu Putin vyjádřil také členům královské rodiny a všem lidem Velké Británie. Británie patří mezi nejbližší spojence Ukrajiny, na kterou ruská vojska zaútočila letos na konci února.

Reklama

Výběr článků

Načítám