Hlavní obsah

Soud poslal bratra Navalného za mříže. Ten odletěl na Kypr

Moskevský obvodní soud změnil roční trest vězení pro bratra opozičníka Alexeje Navalného na nepodmíněný. Stalo se tak krátce poté, co soud oznámil, že Oleg Navalnyj si už 4. září koupil letenku na Kypr a od té doby se zřejmě nevrátil, informovala agentura RIA Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Oleg Navalnyj

Článek

Verdikt, podle něhož by si měl trest odsedět ve vězení s maximální ostrahou, vyhověl požadavku Federální vězeňské služby, která tvrdí, že bratr známého opozičníka porušuje pravidla podmínky poté, co byl loni shledán vinným za porušování koronavirových opatření.

Toho se měl dopustit svoláváním demonstrací na podporu svého bratra Alexeje. Ten si nyní odpykává dvouapůlletý trest za porušení podmínky v případu údajné zpronevěry.

Navalnyj stojí opět před soudem, hrozí mu až 15 let

Zahraniční

V rámci téže kauzy si už také Oleg Navalnyj v minulosti odseděl tři a půl roku vězení. Alexej Navalnyj může přitom dostat dalších až patnáct let vězení v rámci nového procesu.

V něm je mimo jiné viněn ze zpronevěry stovek milionů rublů spřízněných organizací včetně Navalného fondu boje s korupcí, který ruské úřady mezitím zakázaly jako extremistickou organizaci, napsal tento měsíc list Kommersant.

Reklama

Výběr článků

Načítám